De Varkens

De varkens stellen zich aan je voor!

Bij het Maashorst varken houden wij varkens op een kleinschalige boerderij grenzend aan het natuurgebied de Maashorst. Hier scharrelen de varkens rond en kunnen ze wroeten naar eikels, takjes en plantwortelen.

De Varkens hebben veel ruimte en een stress vrij leven gehad. En dit proef je terug in het vlees.

Berkshire varken

Wij hebben gekozen voor het oude Engelse Berkshire ras, dit varken wordt gekenmerkt door zijn zwarte vacht met witte pootjes en een witte neus. Dit vriendelijke varken is makkelijk in de omgang en is altijd nieuwsgierig. Een berkshire varken is een ideaal buiten varken. Het scharrelt graag zijn eigen eten bij elkaar.

Het vlees van het Berkshire varken staat bekend om zijn marmering en volle zuivere smaak. Ook is het vlees sappig en mals, dit komt door de kortere en smallere spiervezels. Door deze kortere en smallere spiervezels krimpt het vlees bijna niet tijdens het bereiden.

Moderne Duroc

Naast het Berkshire varken hebben wij ook andere varkens rondscharrelen. Deze varkens zijn moderne durocs. Deze durocs hebben een moeder van het Deens landras en een vader van het ras Duroc. Durocs zijn bekent van hun bruine vacht en het deense landras is een roze kleur. Onze durocs hebben zowel de bruine als roze kleur. Daarnaast heeft het vlees van onze durocs de magerheid van zijn moeder en de malsheid van zijn vader vererfd.